Get Adobe Flash player

Webber: "A Ferrarinál nem a pilótákkal van baj."

Mark Webber szerint a bajnoki reményekkel kezdő, ám a nyári szünet alatt csak a harmadik helyen álló Ferrari a szezon első felének legnagyobb csalódása. Az ausztrál úgy érzi, a pilóták mindent megtesznek a sikerért, a háttérben viszont valami nincs rendben. Tavaly mindenkit megleptek felzárkózásukkal, a szakértők pedig nem győzték dicsérni őket, 12 hónappal később azonban minden a visszájára fordult: a Ferrari bajnoki reményekkel indult neki az évnek, eddig azonban egy futamgyőzelmet sem szerzett, az olasz sajtó pedig már kongatja a vészharangot. A vörösöktől a korábbi Red Bull-pilóta, Mark Webber is többet várt.

„Próbálják csökkenteni a Mercedesszel szembeni lemaradásukat, de még mindig nem tudtak közelebb kerülni” – nyilatkozta a háromszoros bajnoki bronzérmes az Auto Bildnek. „Itt-ott voltak jó versenyeik, de a Mercedes továbbra is verhetetlennek tűnik, sőt most már a Red Bull is a Ferrari elé került” – tette hozzá az ausztrál sportember, aki egykori csapattársát, Sebastian Vettelt és annak jelenlegi márkatársát, Kimi Räikkönent nem szeretné okolni a gyengélkedésért.

 

„Sebastian és Kimi mindent megtesznek, amit tudnak, ez egészen biztos. Amikor csak tudják, megvédik a csapatot a nyilvánosság előtt, legbelül azonban ők is tudják, ennél többre lenne szükség. Eléggé bosszantó lehet a pilóták számára, hogy hétről hétre kihozzák a maximumot az autójukból, ám ez nem elég semmire a büntetések és a taktikai hibák miatt” – fogalmazott.

Webber hiszi, a négyszeres világbajnok egy nap elhozhatja az áttörést a Ferrarinak, ehhez viszont megfelelő szakemberekre is szükség lesz. „Nincs kétségem afelől, hogy Sebastian előrelendítheti a csapatot. Ehhez azonban a megfelelő szakemberekre lenne szükség, és nem biztos, hogy ezek jelenleg megvannak a Ferrarinál. A csapat állandó nyomás alatt van a média miatt: folyamatosan hozniuk kell az eredményeket. Ez Sebastiant is frusztrálhatja, de a tapasztalata a segítségére lehet.”

 

 

 

Webber: "A Ferrarinál nem a pilótákkal van baj." hozzászólásai

Szólj hozzá

0.067 mp